Rahvusarhiivi ajaveeb

Vasikaraguu

Tänases ajaveebipostituses heidame pilgu 18. sajandi Saaremaa mõisakööki. Retsepti leidis arhiivihoidlast üles Tatjana Šor.

Kochbuch 1740–1781. EAA.1862.1.90.

Kochbuch 1740–1781. EAA.1862.1.90.

Vasikaraguu

Lõika liha õhukesteks viiludeks. Pane liha kaussi, lisa tubli tükk võid, peotäis enne leotatud ja hakitud kilu või anšoovist või heeringat, peotäis hakitud šalotti või sibulat, ühe sidruni koor, päris peenikeseks hakitult. Pigista juurde ühe või enama sidruni mahl. Seejärel pane see hõõguvatele sütele, ja kui või on sulanud, vala juurde punast veini, nii et kastet oleks piisavalt; riputa peale riivitud leiba, et kaste läheks tummisemaks. Siis lastakse sellel hästi läbi keeda, riputatakse peenema maitse andmiseks veel muskaatõisi peale ja viiakse lauale.

Kangruselja, 25. november 1781

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 3. dets. 2014 by in Huvitav arhivaal and tagged , , .

Navigeerimine

%d bloggers like this: