Rahvusarhiivi ajaveeb

Vasikaraguu

Tänases ajaveebipostituses heidame pilgu 18. sajandi Saaremaa mõisakööki. Retsepti leidis arhiivihoidlast üles Tatjana Šor.

Kochbuch 1740–1781. EAA.1862.1.90.

Kochbuch 1740–1781. EAA.1862.1.90.

Vasikaraguu

Lõika liha õhukesteks viiludeks. Pane liha kaussi, lisa tubli tükk võid, peotäis enne leotatud ja hakitud kilu või anšoovist või heeringat, peotäis hakitud šalotti või sibulat, ühe sidruni koor, päris peenikeseks hakitult. Pigista juurde ühe või enama sidruni mahl. Seejärel pane see hõõguvatele sütele, ja kui või on sulanud, vala juurde punast veini, nii et kastet oleks piisavalt; riputa peale riivitud leiba, et kaste läheks tummisemaks. Siis lastakse sellel hästi läbi keeda, riputatakse peenema maitse andmiseks veel muskaatõisi peale ja viiakse lauale.

Kangruselja, 25. november 1781

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 3. dets. 2014 by in Huvitav arhivaal and tagged , , .

Navigeerimine

%d bloggers like this: