Rahvusarhiivi ajaveeb

Rahvusarhiivi ajaveeb

Midagi kõigile

Minu nimi on Helen, olen 23 aastat vana ning õpin Tallinna Ülikoolis reklaami ja imagoloogia erialal. Ülikooli raames sattusingi praktikat tegema Rahvusarhiivi.

Enne Rahvusarhiivi praktikale tulekut oli see maastik minu jaoks täiesti tundmatu. Nüüd aga siin viimased kaks nädalat ringi kombates näen, et see paik on täiesti kullast. Olen lugenud nii blogipostitusi kui veetnud aega fotode infosüsteemis Fotis ja huvitavat on palju. Iga päev võib õppida midagi uut enda kodukoha kohta.

Minu enda jaoks on kõige põnevam otsida endale tuttavate kohtade pilte – mis seal vanasti oli või ei olnud ja kui palju on muutunud. Tekib tunne nagu rändaks ajast tagasi. Enda linnaosa kohta otsides avastasin muuseas, et kindlasti paljudele tuntud Lasnamäel olev Laagna tee ehk rahvakeeles kanal oli aastatel 1986 – 1922 hoopis Oktoobri tee nime all.

Lisasin siia ka mõned vanad fotod mis jälle nii öelda ,,surfates” leidsin:

35mm negatiivfilm

Vaade Lasnamäe elurajoonile. V. Rudko. 1979.


35mm negatiivfilm

Järjekord kaupluses jõulude eel. Foto: Tiit Veermäe. 1990

Rahvusarhiivi blogipostitusi lugedes võib leida vahvaid nooruspõlvepilte tuntud Eesti kultuuriinimestest, informatsiooni märtsipommitamisest kui ka isiklikke kirju kellegi elust küüditamispäeval. Informatsiooni ja lugusid on seinast seina, et ikka kõigile midagi jaguks ning seetõttu ongi see blogipostitus siin eesmärgiga saada teie käest tagasisidet ning küsida: millest on teil olnud põnev lugeda, millest tahaksite edaspidi kuulda?



Rahvusarhiivi ajaveeb

Saada uued postitused mulle e-mailile

LisaJälgi