Rahvusarhiivi ajaveeb

Rahvusarhiivi ajaveeb

UURE

Tänases ajaveebipostituses saavad sõna Rahvusarhiivi uue peahoone Noora fassaadikanga autorid Fred Kotkas ja Carmen Lansberg.

Kunstikonkursi võidutöö UURE

Kunstikonkursi võidutöö UURE

Rahvusarhiivi fassaadikanga võidutöö saamislugu kulges üldjoontes plaanipäraselt ja peaaegu ühegi intriigita. Kui konkurss välja kuulutati, mõistsime, et tuleb osaleda, sest võistlustöö teostamiseks on vajalikud oskused olemas. Kahtlemata köitsid meid ka hoone arhitektuur ja koht, kuhu kunstiteost otsiti.

Ideedega tegelemise faasis tundus, et esitame konkursile mitu tööd. Antud töö osas olime aga pikalt erinevatel, kui mitte vastandlikel, seisukohtadel. Kui asusime kavandeid tegema ja neid teineteisele presenteerima, saime kohe aru, et just UURE on õige töö Rahvusarhiivi fassaadikanga konkursi jaoks. See tundus niivõrd õige olevat, et sellevalguses kaotasid meie teised ideed oma sära. Veendumus selle töö ja Rahvusarhiivi sobivuses kasvas veelgi, kui olime kujunduse valmis saanud ning idee lõplikult sõnastanud. Olime aga üsna skeptilised, kas žürii meie veendumust jagab. Võidulootus oli seega tagasihoidlik.

Carmen Lansberg on lõpetanud Humanitaarinstituudi kultuuriteaduse ja Eesti Kunstiakadeemia maalikunsti eriala. Hetkel töötab vabakutselise kunstnikuna.

Fred Kotkas on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia maalikunsti eriala. Töötab vabakutselise kunstniku ja illustraatorina.

Rahvusarhiivi uus peahoone Noora

Rahvusarhiivi uus peahoone Noora

Nooruse tänavale rajatava hoone arhitekt on Illimar Truverk, ehitusprojekt valmis firmade Asum Arhitektid OÜ, Arhitekt11 OÜ ja Vaikla Stuudio OÜ koostöös. Hoone suuruseks on kavandatud ligi 11 000 ruutmeetrit. Noora lõplik valmimine on planeeritud 2016. aasta kevadesse, uurijatele ja külastajatele avatakse uksed 2017. aasta alguses.



Rahvusarhiivi ajaveeb

Saada uued postitused mulle e-mailile

LisaJälgi