Rahvusarhiivi ajaveeb

Rahvusarhiivi ajaveeb

Vasikaraguu

Tänases ajaveebipostituses heidame pilgu 18. sajandi Saaremaa mõisakööki. Retsepti leidis arhiivihoidlast üles Tatjana Šor.

Kochbuch 1740–1781. EAA.1862.1.90.

Kochbuch 1740–1781. EAA.1862.1.90.

Vasikaraguu

Lõika liha õhukesteks viiludeks. Pane liha kaussi, lisa tubli tükk võid, peotäis enne leotatud ja hakitud kilu või anšoovist või heeringat, peotäis hakitud šalotti või sibulat, ühe sidruni koor, päris peenikeseks hakitult. Pigista juurde ühe või enama sidruni mahl. Seejärel pane see hõõguvatele sütele, ja kui või on sulanud, vala juurde punast veini, nii et kastet oleks piisavalt; riputa peale riivitud leiba, et kaste läheks tummisemaks. Siis lastakse sellel hästi läbi keeda, riputatakse peenema maitse andmiseks veel muskaatõisi peale ja viiakse lauale.

Kangruselja, 25. november 1781



Rahvusarhiivi ajaveeb

Saada uued postitused mulle e-mailile

LisaJälgi