Rahvusarhiivi ajaveeb

Rahvusarhiivi ajaveeb

Arhiivikino jaanuarikuu filmid veebis – TV1 ja ülbed üheksakümnendad

Tervise hoidmise huvides kolib Arhiivikino ka jaanuarikuu programmi veebi. Teletoodangule pühendatud programm pakub tõelistele gurmaanidele võimalust nautida vahelduseks Netflixi kvaliteetsarjadele hoopis hõrgult nostalgilist kodumaist telekraami lähiminevikust. Ülbete üheksakümnendate lõpus teletaevasse sööstnud ning normaalsete nullindate alguses sama kiirelt kustunud telekanali TV1 varamust toome vaatajateni vahvad saated ja sarjad.

„Ausalt, palun“

1997. — 1999. aastani eetris olnud vestlussaade „Ausalt, palun“ tutvustab tuntuid inimesi igast valdkonnast – Matti Pätsist Ain Hanschmidtini ja Vello Orumetsast Rauno Pehkani. Nagu pealkirigi viitab, ootab saatejuht Piret Tali küsimustele, mida esitatakse nii külalisele endale kui ka tema pereliikmetele ja sõpradele-tuttavatele, üdini ausaid vastuseid. Nii sünnivad ehedalt põnevad vestlused, mis avavad inimesi tuntud nimede taga. Filmiarhiivi kogudes leidub „Ausalt, palun“ saateid tervelt 81 osa.

Vaata saateid siit.

„Tahaks lennata“

1999. aastal oli aga TV1-s eetris Jaan Rõõmussaare juhitud saade „Tahaks lennata“, mis toob vaatajani nutikad leiutajad oma lennukate ideedega ning muidu vahvad inimesed, kohad ja seigad kodumaa erinevatest otstest – piibukogujast ühemeheraadio pidajani, Äksi nõiast jalgrataste leiutajani ning pendliga autoparandajast prohvetini.

„Tahaks lennata“ 22 põnevat osa näed siit. 

„80 tunniga ümber Eesti“

Ajal, mil tasub pigem kodus püsida, saab aga TV1 vahendusel oma diivanilt lahkumata kaasa teha meeletu reisiseikluse „80 tunniga ümber Eesti“. TV1 saatejuht ja operaator Margit Mikk-Sokk, Eesti Ekspressi ajakirjanik Madis Jürgen ja raadio Uuno toimetaja Urmas Linnamägi alustavad Paralepa rannast kolm ööpäeva kestvat retke eesmärgiga läbida üle 3000 kilomeetri ehk teha mööda rannajoont Eestile ring peale.

Vahvat reisisaadet saad vaadata siit.

Club Hollywoodi 3. sünnipäev

Kes aga igatseb ööelu ja klubitamist, on lahkelt palutud noorukese Club Hollywoodi 3. sünnipäevale aastal 1998. Eesti esimese „välismaa moodi“ ööklubi meeleolukat sünnipäevapidu vahendab Heidy Purga, kelle mikrofoni eest käivad läbi nii mõnedki prominendid. Ülbete üheksakümnendate vapustavalt vahva moodi ja stiil.

Vaata saadet siit.

Mister Estonia 1999 valimised

Veelgi enam saab aga lustida Mister Estonia 1999 valimistel. Lisaks tavapärastele iludusvõistluste mõõduvõttudele ning jõu- ja ilunumbritele vürtsitavad võistlust kehamaalingute voor ja kihvtid vahepalad tantsutruppidelt. Üheksa ilusa, tugeva ja targa mehepoja hulgast peavad võitja välja valima žürii eesotsas Valeri Kirsi, Eve Kivi ja Linnar Priimägiga, õhtut juhib Jan Uuspõld.

Ela kodumaa parimatele poegadele kaasa siin.

Eesti esimene õhupallifestival

2000. aastal peeti Keila lauluväljakul Eesti esimest õhupallifestivali, mis tõi kokku õhupallurid ka Lätist, Leedust, Poolast, Soomest, Saksamaalt ja kaugemaltki. Kahepäevasel festivalil esinevad omaaegsed popimad kodumaised artistid ja ansamblid – Mr Lawrence, Caater, Bläck Rokit, 2 Quick Start ja Blind – ning välisesinejatest Right Said Fred Suurbritanniast ja DJ Alex T Soomest.

Osale lennukal festivalil siin.

„Sämmi Köök“

Grillisõbrad saavad varakult suvehooajaks valmistuma hakata koos Eesti esimese telekoka Sämmi saatega „Sämmi Köök“. 1998. aasta suvehooajal eetris olnud saate 12 osas käsitleb legendaarne grillimeister Alvar Sammal koos saatekülalistega maailma erinevaid grillitraditsioone ning jagab põhjalikke õpetussõnu ja nutikaid näpunäiteid, meeleolu hoiavad ülal muusikalised vahepalad nii rohkem kui ka vähem tuntud ansamblitelt.

Leevenda suveigatsust suud vett jooksma ajava grilliõpetusega siin.

Soovime Arhiivikino sõpradele meeleolukat milleniumivahetuse aegse teletoodangu nautimist, jätkuvalt tugevat tervist ning loodetavasti kohtume taas tavapärastes oludes juba veebruarikuu Arhiivikino seanssidel!



Rahvusarhiivi ajaveeb

Saada uued postitused mulle e-mailile

LisaJälgi